Proč měnit motorové rozvody?

Motorové rozvody zajištějí správný chod motoru a pomocných agregátů, jako je například klimatizace nebo vodní čerpadlo. Každé vozidlo má výrobce automobilu předepsaný interval, kdy motorové rozvody měnit. Tento interval je vždy v ujetých kilometrech na stávající rozvody, nebo pro X letech od poslední výměny.

Co se stane když se zanedbá pravidelná údržba? U některých motorů (např. značky Fiat) se jen zastaví motor nic se nestane. To je ale jen pár vyvolených typů motorů. U většiny novodobých motorů se v 90% případů stane škoda znamenající pro majitele vozu větší finanční zátěž.

Naše doporučení? Pokud vlastníte vůz od nového, tak je jasně dané v servisní knize kdy byl poslední servis proveden. Pokud kupujete vozidlo z bazaru a víte, že ho budete provozovat min pět let, rozvody ihned po koupi nechte vyměnit a máte klid.

Z dlouholeté zkušenosti víme, že důvěřovat bazaru se ve většině případů nevyplácí. (Čest výjimkám)

Cena výměny rozvodů

Hodinová sazba za mechanické práce 620 kč/bez DPH
Cena vždy podle tabulek výrobce hodinová dotace výrobce

Proč dělat rozvody v AutoFára?

My autům rozumíme a výměna rozvodů pro nás není postup od výrobce krok za krokem. Jsme schopni poznat, že je něco v nepořádku a najít opravdovou příčinu. Umíme nastavit rozvody na různách značkách auta.

  • We make auto repair more convenient for you
  • Děláme vžechny značky a typy motoru
  • Používáme speciální přípravky
  • V případě problému hledáme příčinu
  • Mluví za nás léta praxe

Časté otázky k motorovým rozvodům

  • Jak dlouho trvá oprava motorových rozvodů?

    Vždy záleží na dostupnosti nových dílů. Většina zakázek je hotová do druhého dne.

  • Pozná řidič na chování motoru, že je něco v nepořádku?

    Dlouho nevyměněný rozvodový řemen v určitých situacích může tzv. poskočit o nějaký zub. To může mít za následky nepř. nepravidelný volnoběh. Zákazníci pociťují škubání motoru a malou ztrátu výkonu.

  • Jak poznám kolik bude stát výměna rozvodů na mém autě?

    Můžete přijet k nám do kanceláře a my cenu rádi sdělíme. Můžete si zavolat i do autorizovaného servisu a tam cenu řeknou velice rychle 🙂

© Copyright 2022 www.AutoFára.cz